Så delar jag med mig...igen



Bradley Cooper & Lady Gaga i den helt fantastiska och tårdrypande filmen "A star is born". Låten "Shallow" får rama in min nystart som bloggare. Den får göra det i såväl toner som ord för det är just så här jag vill ha det när jag delar med mig av mina tankar om livet i stort och smått. Med tonerna och orden som mina utgångspunkter. 

"I'm off the deep end, watch as I dive in
I'll never meet the ground
Crash through the surface, where they can't hurt us
We're far from the shallow now"

Så kastar jag mig ut i offentligheten igen. På självaste Alla Hjärtans Dag. Jag kan inte tänka mig en bättre dag att börja blogga igen. Det är ett tag sedan sist och för några år sedan var jag en flitig bloggare. Då under titeln "Johan Gustafsson - säger det i toner och ord". Någonstans på vägen tappade jag bort mig själv och visste inte riktigt varför jag skrev längre. Beslutet att där och då helt avsluta bloggen var plötsligt helt självklart och jag har aldrig saknat det. Förrän nu. Även om det inte är så många år sedan så är min starka känsla att det har hunnit hända väldigt mycket sedan sist. Både i mitt liv. I vårt land Sverige. Och i världen. Det finns helt enkelt väldigt mycket att kommentera, mycket att skriva om, mycket att tänka kring. 

Och det tänker jag göra...

"Johan - Tankar i toner och ord" kommer i mångt och mycket att likna min tidigare blogg, men syftet blir om möjligt något lite annorlunda mot tidigare. Mina tankar kommer att ackompanjeras av musik och formas i ord, men syftet är samtidigt att tanka mitt liv med toner och ord. Och att göra det tillsammans med dig som väljer att läsa och ta del av mina tankar. Bloggen kommer att få ett slags terapeutiskt syfte. Det är befriande att inte låta tankarna stanna i mitt eget huvud. Att dela med sig är fint. Att dela med sig är utvecklande. Att ge är också att öppna upp för att ta emot. Och min förhoppning är att kunna sprida och dela kärlek och glädje. Det behövs. Jag tycker att det behövs mer än någonsin tidigare. 

Vem är då jag?

En glad, stolt och ganska känslig man. Pappa till tre underbara tjejer. Make till en fantastisk kvinna. Gymnasielärare. Trubadur. Fritidspolitiker. Tennisspelare. Mycket musik-, film- och idrottsintresserad. Numera även bandmedlem i "Skolinspektionen (Bandet)". Ungdomsfotbollsledare. Lycklig ölänning och boende i Färjestaden som även är min barndomsort. Här är jag född och uppvuxen. Hit flyttade jag hem igen och bildade familj. Jag är också moderaten som hittade hem...och blev liberal. 

Nu hälsar jag dig varmt välkommen till min nya blogg. Min tanke är att dela med mig av många tankar framöver. Hoppas att du vill vara med och ta del av dem. 

"Crash through the surface, where they can´t hurt us
We´re far from the shallow now."

Kärlek.
Medmänsklighet. 
Medkänsla. 
Glädje. 

Nu kör vi. 

Krama varandra därute. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

De missunnsamma

Jag önskar

Sverige